Precisie-sloop

Onder precisie-sloop verstaan wij het koppensnellen, betonreparatie (betonschade), boucharderen van vloeren en wanden.

Koppensnellen

Het maakt niet uit wat voor soort paal het is, opzetter, boorpaal, vierkant of rond wij zagen hem in en snellen de paal handmatig met een paalhamer.

Betonreparatie

Na verloop van tijd kan er in beton betonschade plaatsvinden door het roesten van aangebrachte bewapening in het beton. Deze schade ontstaat over het algemeen door (regen)water en pekel. Door deze schade verminderd de levensduur. Door het vrij hakken van deze schade en het aanbrengen van b.v. een waterdichte coating. Kan de levensduur van het beton element worden verlengt. Wij verzorgen alleen het vrij hakken van de schade.

Boucharderen

Van beton wordt als een afwerkmethode gebruikt om de onderlaag van beton ruwer te maken, zodat een ander materiaal op het beton een beter hechting krijgt of om grotere niveauverschillen te verkleinen of te egaliseren.

Totaalsloop

Totaalsloop lijkt zo makkelijk: Gewoon alles platslaan! Dit klinkt als een snel en makkelijk klusje, maar niets is minder waar. Slopen is het omgekeerde bouwen. Net als bouwen moet een totaalsloop nauwkeurig en secuur gebeuren. Wij letten op verschillende materialen (ook asbest) in het gebouw en houden rekening met verschillende factoren zoals omliggende gebouwen en omgeving.

Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Dit geldt ook zéker voor een totaalsloop. Welk materieel en machines er worden ingezet, is allemaal afhankelijk van de omvang van het project.

Circulair/ duurzaam slopen

Een onderdeel van renovatiesloop en totaalsloop is circulair slopen, tijdens beide type sloopuitvoeringen wordt er gekeken welke materialen hergebruikt kunnen worden. Dit zorgt voor minder afval en minder benodigde grondstoffen en minder Co2 uitstoot in de bouw.

Grond-saneringswerkzaamheden.

Een aantal van onze medewerkers zijn A+B gekeurd en kunnen per direct worden ingezet voor grond-saneringswerkzaamheden.

Luchtboren

Wanneer er grote hoeveelheden gaten in beton geboord dienen te worden, bijvoorbeeld voor lijmverankeringen, dan is luchtboren een zeer geschikte optie. Wij boren gaten met een diameter van rond 12mm tot rond 40mm en van 1cm tot 150cm en dieper.

Funderingsherstel, kelders ontgraven

Als een (oud) pand begint te schuren of gaat verzakken, kan dat tegengegaan worden door het uitvoeren van funderingsherstel. Wij kunnen daarin voorzien in het vrijgraven van de fundering, het verwijderen van de begane grondvloer, het inpandige grondwerk en het hakken van de zogenoemde kassen. In de kassen kan men een nieuwe constructie aanbrengen, waarna er een constructieve betonvloer wordt doorgezet in de bestaande bouwmuren.  Waardoor de vloer een dragende functie krijgt en dit overneemt van de fundering. We werken zoveel mogelijk stof-, trillings- en geluidsarm. Hiermee proberen we de overlast tot een minimum te beperken.

Vaak bij funderingsherstel wordt er gelijk een complete kelder gemaakt. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Deze werkzaamheden bestaan uit het ontgraven van de kelder, afvoeren vrijkomend grond op transportbanden en eventueel damwanden zetten rondom indien de uitgraafdiepte onder de bouwmuren uitkomt.

Onze diensten